21 maart 2011

Tijdelijk busbaan 2e Asselijnstraat

Uitnodiging
Infoavond 31 maart 2011 over plannen 2e Asselijnstraat
Adres Vredenburg 40
Telefoon 030 - 286 96 50
E-mail stationsgebied@utrecht.nl
Open maandag t/m vrijdag van 13.00 - 17.30 uur
zaterdag van 13.00 - 17.00 uur
Infocentrum


Tijdelijk busstation
Tijdens de bouw van de OV-terminal blijft het station voor alle reizigers en vervoersmiddelen functioneren. Tegelijkertijd wordt ruimte gemaakt voor de bouw. Hiervoor is het nodig dat de huidige plekken voor de stads- en streekbussen aan zowel de oost- als westkant van het station verplaatst worden naar een nieuw, tijdelijk busstation. Deze komt achter het Beatrixgebouw en de Knoopkazerne te
liggen en is rond het einde van 2012 klaar.

2e Asselijnstraat en Mineurslaan
Het tijdelijke busstation dat eind 2012 klaar is, wordt straks ontsloten door twee busbanen: de 2e Asselijnstraat (2) en de Mineurslaan. De Mineurslaan wordt tijdelijk heringericht en de 2e Asselijnstraat wordt parallel aan de Asselijnstraat aangelegd. Naast bussen, maakt ook het bouwverkeer voor de OV-terminal tijdelijk gebruik van de 2e Asselijnstraat. In de definitieve situatie zal, in plaats van de 2e Asselijnstraat, de Verlengde Van Zijstweg gebruikt worden als ontsluitingsweg van en naar het busstation. De Verlengde van Zijstweg is eind 2012 helaas nog niet in eigendom van de gemeente en kan daarom nog niet direct worden gebruikt.

Gevolgen voor u
De 2e Asselijnstraat wordt, als het college groen licht geeft, in 2012 aangelegd. De weg ligt parallel aan de Asselijnstraat, achter de bomenrij. Als gevolg van de aanleg van de 2e Asselijnstraat moet één woonboot, gelegen in de Kruisvaart ter hoogte van de Reviuskade 1, worden verplaatst.

Infoavond
Meer gedetailleerde informatie over de aanleg van de weg en de precieze gevolgen voor de omwonenden, staat vanaf het moment dat het college het plan heeft behandeld, op de website cu2030.nl. Om u een beter beeld te geven van de plannen en u gelegenheid te geven al uw vragen te stellen, nodigen we u daarnaast uit op een infoavond bij het Infocentrum Stationsgebied. U bent van harte welkom vanaf 19.00 uur in ons Infocentrum op donderdag 31 maart. Het programma is als volgt:
19.00 uur: Inloop
19.30 uur: Presentatie plannen
20:00 uur: Gelegenheid voor al uw vragen en opmerkingen
Heeft u in de tussentijd nog vragen over dit onderwerp, dan kunt u terecht bij de medewerkers van ons Infocentrum.

Geen opmerkingen: