07 december 2009

Vondellaan wordt nog veel drukker!

Ik kreeg vanmorgen deze mail onder ogen, gericht aan de raadsleden van Utrecht. De schrijver geeft terecht aan dat de Vondellaan, en dus de kruising met Rijnlaan, Balijelaan, Croeselaan een nog grotere puinhoop wordt dan dat het nu al is. Hierbij integraal de tekst.
De gemeenteraad Utrecht heeft Afgelopen donderdag een zodanig besluit genomen dat de Vonedellaan veel extra verkeer te verstouwen krijgt. Daar zijn wij als bewoners natuurlijk helemaal niet blij mee. De luchtvervuiling zal behoorlijk toenemen op dit drukke punt Vondellaan/Croeselaan/Balijelaan.
Daarnaast hebben we al behoorlijke geluidsoverlast. Afgezien van het feit dat de Vondellaan uitvalsweg is voor de gillende brandweerauto's, is de route ook in gebruik bij zeer veel buslijnen. Die staan dan ook nog lange tijd voor het verkeerslicht te ronken. Lange tijd, omdat het een zeer ingewikkeld kruispunt is en de wachttijden voor rood dus hoog zijn. Kortom een uiterst onwelkome zaak. De gemeenteraad heeft echter besloten dat er geen veranderingen meer worden aangebracht in het plan nog extra verkeer door de Vondellaan te leiden. Wat kunt nu als commissie ons bewoners als "pleister op de stinkende wonden" geven. Kunt u bv ons extra geluidsisolerend glas aanbieden of stil asfalt of de Croeselaan afsluiten zodat het verkeer veel meer doorstroomt.
Ik hoor graag uw reactie en niet zozeer in woorden maar vooral in daden die voor ons de situatie draagbaar houden.

Eigenlijk lijkt mij het voorstel om de Croeselaan af te sluiten, niet zo denderend.
Volgens mij moet je al veel eerder verkeer gaan weren in zuidwest Utrecht. Belachelijk dat je met 600 bussen per dag langs Station Vaartserijn gaat rijden. Die trein en straks tram gebruiken lijkt me de ideale aanleiding om veel busverkeer niet meer tot het centrum van de stad te leiden, maar aan de randen te stoppen en een overstap te maken op ander ov.

Geen opmerkingen: